ONDERWIJS

MIDDELBARE SCHOOL
 

(1965 - 1969)

CURSUS


audio/video (1990-1995) 


HOGESCHOOL

(1970 - 1975)
 

CERTIFICAAT

(1975)
 

 André Verhagen

Geboren in Schijndel (1953), mijn werkzame leven als leerkracht basisonderwijs in Drunen doorgebracht en daar 11 jaar gewoond.

Nu al weer zo'n 27 jaar woonachtig in Boxtel. Breng eveneens veel tijd door in Griekenland, waar ik sinds de jaren tachtig verliefd op ben geraakt. Ik ben in de gelukkige omstandigheid daar een huis te bezitten.

Sinds ik met onderwijs gestopt ben heb ik een andere oude liefde annex passie opgepakt: het schrijven. Dat moet gezien worden in vrij brede zin: ik schreef tientallen liedteksten, een kindermusical, gedichten, opiniestukken(die men tegenwoordig die afschuwelijke naam 'blog' noemt) liefst in humoristische stijl en essays. (Dat dan weer wel..)

Mijn debuutroman 'Achter het ruisende duister' speelt zich af in mijn geliefde Griekenland. Deze roman heb ik vertaald in het Engels. Om er zeker van te zijn dat de lezer zich niet zou storen aan slecht taalgebruik, heb ik het laten corrigeren door een professioneel vertaalster. Om helemáál zeker te weten dat het 'goed' Engels zou zijn, heb ik het nog door twee bevriende 'native speakers' laten polijsten. Nu ben ik er zeker van dat 'Behind the rustling dark' taaltechnisch in orde is. Eigenlijk vind ik het zelfs beter dan het origineel: het is nog wat uitgebreid.

De laatst uitgebrachte roman is vier keer de omvang van de eerste en speelt ook weer in Griekenland, maar daar houdt ook elke vergelijking op. Hij heet 'GiG' en speelt zich af in 2035. Het is een geëngageerde roman, waarin dus maatschappelijke thema's verpakt zijn in een (hopelijk) spannend verhaal. Daarin belandt één van de hoofdfiguren de moeder, samen met haar kind in een levensbedreigende situatie. Mede hierdoor raakt zij als vrouw van een andere hoofdfiguur met hem in conflict.

Het nieuwste( huidige) project heeft weer niets van doen met eerder werk en daarin heb ik voor mezelf de lat een heel stuk hoger gelegd. Zowel qua inhoud als stijl wordt en is dit een hele kluif.

Schrijven is een passie

ERVARING

Onderwijservaring

Leraar basisonderwijs 1975 - 2013

Videoproductiebedrijf

Vivid Video Productions (1990 - 2005)